Tanie, szybkie i smaczne danie
obiadowe. Wątróbka drobiowa jest najdelikatniejsza i jak dla mnie
najsmaczniejsza, polecam również wątróbkę z indyka. Zastanawia mnie jednak fakt,
że ma tak mało zwolenników?? Może po tym przepisie zmienicie zdanie....
Składniki:
- 400 g wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- łyżka margaryny
- 2 łyżki mąki mąki pszennej
- 1/3 szklanki wody
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
- pieprz, vegeta do smaku
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek, delikatnie obsypujemy
ją mąką. Cebulę obieramy i kroimy w pół krążki. Na patelni rozgrzewamy margarynę
i wkładamy wątróbkę. Podsmażamy ją z
każdej strony po kilka chwil. Następnie dodajemy cebulę i posypujemy papryką .
Całość mieszamy. Dodajemy wodę i dusimy do miękkości cebuli. Na końcu
doprawiamy pieprzem i vegetą. Polecam podawać z ziemniakami i surówką z pora,
ewentualnie z kiszonymi ogórkami.
Tanie, szybkie i smaczne danie
obiadowe. Wątróbka drobiowa jest najdelikatniejsza i jak dla mnie
najsmaczniejsza, polecam również wątróbkę z indyka. Zastanawia mnie jednak fakt,
że ma tak mało zwolenników?? Może po tym przepisie zmienicie zdanie....
- 400 g wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- łyżka margaryny
- 2 łyżki mąki mąki pszennej
- 1/3 szklanki wody
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
- pieprz, vegeta do smaku
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek, delikatnie obsypujemy
ją mąką. Cebulę obieramy i kroimy w pół krążki. Na patelni rozgrzewamy margarynę
i wkładamy wątróbkę. Podsmażamy ją z
każdej strony po kilka chwil. Następnie dodajemy cebulę i posypujemy papryką .
Całość mieszamy. Dodajemy wodę i dusimy do miękkości cebuli. Na końcu
doprawiamy pieprzem i vegetą. Polecam podawać z ziemniakami i surówką z pora,
ewentualnie z kiszonymi ogórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz