Coś dla miłośników kotletów. Lubię gotować smacznie, ale monotonia w kuchni mnie przeraża. Nie znoszę stać godzinami przy garach i tak wszystko szybko znika z talerzy. Staram się wyeliminować produkty wysoko kaloryczne natomiast mam problem z przekonaniem męża do wielu przepisów jednak te danie również przypadło mu go gustu. Smak .... nieprzeciętny!
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- 1 kulka mozzarelli
- 1 duży pomidor
- suszona bazylia
- włoska przyprawa do pomidorów
- sól, pieprz
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Porcjujemy tak, aby uzyskać dwa kotlety. Ser i pomidora kroimy na plasterki. Mięso posypujemy włoską przyprawą układamy na nim naprzemiennie ser, pomidor, ser, pomidor....aż pokryjemy całość. Na koniec posypujemy suszoną bazylią, solą i pieprzem. Gotowałam w parowarze ok 10 minut, jednak śmiało można wrzucić do piekarnik na 20 minut ustawiając temperaturę 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz