Kolejny pomysł na codzienny obiadek. Rewelacyjne wykorzystanie zupek w proszku. Gęsty i aromatyczny sosik cebulowy. Soczyste medaliony z piersi z kurczaka to jest to....
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- 2 cebule
- 2 zupki w proszku cebulowe
- 3 łyżeczki musztardy
- 500 ml wody
- łyżeczka cukru
- słodka papryka w proszku
- sól, pieprz
Cebulę obieramy kroimy w piórka. Podsmażamy na patelni - dodajemy cukier. Wsypujemy zupki cebulowe. Chwilę mieszamy i zalewamy wodą. Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i rozbijamy na małe kotleciki. Opruszamy solą, pieprzem i słodka papryką. Wrzucamy do sosu. Dodajemy musztardę. Całość dusimy przez 5-8 minut. Sprawdzamy czy kurczak nie jest przypadkowo surowy ( zależy od grubości mięsa). Podajemy z młodymi ziemniaczkami i zestawem świeżych surówek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz