Już jakiś czas temu odkryłam ten przepis w telewizyjnym programie Ewy Wachowicz. Od razu wpadł mi w oko, nie myliłam się wyszło przepysznie. Staram się nie kopiować przepisów, więc kilka zmian zaistniało. Jak dla mnie klasyka gatunku połączona z warzywami komponuje się idealnie. Moje wydanie potrawy było przyrządzane w piekarniku, ale myślę, że grillowana wersja będzie równie smaczna.
Składniki( 3 porcje):
- 6 kaszanek
- 1 cukinia
- 2 papryki ( u mnie czerwona)
- 4 cebule szalotki
- 6 łyżeczek musztardy
- vegeta, suszony tymianek
- oliwa z oliwek
- folia aluminiowa
- 3 foremki aluminiowe jednorazowe
Kaszanki dokładnie myjemy. Cukinię kroimy w pół krążki, paprykę w większe paski, a cebulę w piórka. Do aluminiowych foremek wkładamy po 2 kaszanki. Każdą smarujemy 1 łyżeczką musztardy zasypujemy warzywami i wlewamy odrobinę oliwy z oliwek. Doprawiamy vegetą i suszonym tymiankiem. Foremki zawijamy szczelnie w folię aluminiową. Wkładamy do piekarnika na 30 minut - temp. 200 stopni. Jeśli korzystamy z grilla czas będzie podobny- pod warunkiem ,że grill będzie już dobrze rozgrzany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz