niedziela, 1 czerwca 2014

Lekka pasta jajeczna


Już dawno chodziła za mną chęć na pastę jajeczną. Więc czemu by nie zrobić. Tylko dlaczego w przepisach zawsze jest majonez?? Musiałam to zmienić. Dodałam gęsty jogurt i trochę nowalijek. Skoro mamy sezonowe pyszne warzywa to ze smakiem po nie sięgam. Wersja light wyszła bez większej różnicy smakowej- skosztujcie sami.


Składniki:
  • 5 jajek
  • 2 łyżki jogurtu gęstego
  • 5 szt rzodkiewki
  • 1/2 pęczka zielonej cebulki
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulkę siekamy. W misce mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy jogurt. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pastę wkładamy na 15 minut do lodówki. Podajemy na kromce chleba pełnoziarnistego i liściu zielonej sałaty. Pyszne.  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz