Zastanawiacie się czemu babska?? Przecież jajecznica to jajecznica. Właśnie nie... Smażona na masełku, z pyszną chudą szyneczką, mało składników to jej sekret. A podstawą tego przepisu jest po prostu wykonanie śniadaniowego rarytasu przez kobietę.
- 2 jajka
- 2 plasterki chudej wędliny
- garść zielonej cebulki( opcjonalnie szczypiorek)
- 4 pomidorki koktajlowe
- łyżeczka masła
- 3 łyżeczki mleka 1,5 %
- sól, pieprz
Szynkę kroimy w małą kostkę, zieloną cebulkę drobno siekamy, pomidorki kroimy na ćwiartki. Wszystkie wcześniej przygotowane składniki podsmażamy na masełku na patelni. Do małej miseczki wbijamy jajka, dolewamy mleka, doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy widelcem. Wlewamy na patelnię. Na małym ogniu czekamy, aż jajka się zetną, od czasu do czasu mieszamy. Mmm...pyszne śniadanko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz