środa, 10 września 2014

Masło orzechowe

Zastanawiam się co na temat tego posta można napisać?? Pysznie?? Szybko?? Zdrowo?? Tak ;) , ale niestety też kalorycznie. Przyrządzenie domowego masła trwa naprawdę chwilę, nie zastanawiajcie się tylko maszerujcie do kuchni. Zapewniam, że Wasze pociechy będą bardzo, ale to bardzo uśmiechnięte i zadowolone. 


Składniki :
  • 500g orzeszków ziemnych prażonych ( u mnie solone)
  • odrobina cukru pudru ( wedle uznania)

Orzeszki mielimy dłuższą chwilę w mikserze do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji. Jeśli uważamy, że masło nie jest słodkie dorzucamy odrobinę miałkiego cukru. Trzymamy w lodówce w słoiku ewentualnie w zamkniętym szczelnie pojemniczku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz