- 250 g makaronu typu Casarecce (u mnie firmy Barilla)
- puszka pomidorów w zalewie
- pojedyncza pierś z kurczaka
- 1 łyżka oliwy z oliwek ( u mnie z czosnkiem)
- świeża bazylia
- 2 łyżki cukru
- sól , pieprz
- 20 g sera grana padano ( opcjonalnie)
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy. W między czasie gotujemy makaron, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Dodajemy pomidory w puszcze. Dusimy do uzyskania gęstego sosu. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Chwilę przed podaniem siekamy drobno bazylię i łączymy z sosem. Odcedzony makaron przekładamy na talerz, wykładamy sos i na wierzch ścieramy ser grana padano. Szybkie prawda?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz