Uwielbiam por, a zapiekanki jeszcze bardziej :-) Więc czemu, by nie zrobić pysznego obiadku. Świetne połączenie ... jeszcze czuję unoszący się zapach po kuchni.
Składniki:
- 2 duże sznycle z indyka
- 1/2 pora
- 1 marchewka
- 4 pieczarki ( opcjonalnie)
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka majonezu
- 100 g dowolnego sera
- papryka w proszku
- sól, pieprz
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Pieczarki w półplasterki. Całość podsmażamy na maśle ok. 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso z indyka delikatnie rozbijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Oprószamy papryką, solą i pieprzem. Smarujemy łyżką majonezu. Wykładamy podsmażone warzywa. Wierzch obsypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 20 minut w 200 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz