Pierwsze kosztowanie nowego produktu i nowego smaku w kuchni. Japońska panierka Panko przeszła test pozytywne. Już na stałe zostanie z nami ;-) Kurczak był chrupiący, lekki i soczysty. Doskonała puszysta panierka!
Składniki:
- 300 g polędwiczek z kurczaka
- 2 jajka
- 6 łyżek panierki panko (szczegóły tutaj)
- 4 łyżki oliwy
- sól, pieprz
W jednej misce należy rozbełtać widelcem jajka, do drugiej wsypujemy panierkę. Kurczaka myjemy- zadanie mamy ułatwione, bo polędwiczki są już po porcjowane. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Kurczaka obtaczamy w jajku i panierce. Smażymy z obu stron tak długo, aż ładnie się zarumieni. Przed podaniem można odsączyć na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz